dilluns, 21 de juny del 2021

PRÀCTICA 1: REPTES COOPERATIUS

En aquesta pràctica, amb els nostres grups de treball vam haver de completar uns reptes cooperatius plantejats per la professora.

La classe començava amb una introducció teòrica sobre com podíem treballar els reptes cooperatius i quins beneficis tenien. Després entràvem dins la part principal de la sessió en la qual anàvem fent els reptes amb el nostre grup. I després, per tornar a la calma, vam fer un exercici tota la classe que consistia a anar-nos passant un aro sense trencar la rotllana que servia per tornar a la calma. 

Finalment, teníem un instrument d'avaluació que era la rúbrica que ens servia per avaluar l'actuació de tots els membres del grup en els reptes. 

COMPETÈNCIES QUE ES TREBALLEN:

- Dimensió activitat física: (transversal)

  •  Competència 1. Resoldre situacions motrius de forma eficaç en la pràctica d’activitats físiques.          
  •  Competència 2. Prendre consciència dels límits i les possibilitats del propi cos en la realització d’activitats físiques.

- Dimensió hàbits saludables: 

  • Competència 3. Mostrar hàbits saludables en la pràctica d’activitats físiques i en la vida quotidiana.        
  • Competència 4. Valorar la pràctica habitual de l’activitat física com a factor beneficiós per a la salut.

- Dimensió joc motor i temps de lleure: 

  •  Competència 7. Participar en el joc col·lectiu de manera activa mostrant-se respectuós amb les normes i els companys. 
  •  Competència 8. Practicar activitat física vinculada a l’entorn com una forma d’ocupació del temps de lleure.

CONTINGUTS CLAU QUE ES TREBALLEN: 

Consciència i control del cos. 

Lateralitat. 

Equilibri. 

Resolució de situacions motrius. 

Habilitats motrius bàsiques. 

Coordinació motriu.

Joc motor. 

Esforç i superació. 

Cooperació i respecte

Hàbits higiènics, posturals, corporals i alimentaris saludables.

FINALITATS DE LA PRÀCTICA: 

- Treballar en equip per aconseguir els reptes plantejats.

- Respectar els ritmes i habilitats de tots els companys i tenir-los en compte alhora d'aconseguir el repte. 

REFLEXIÓ:

En aquesta pràctica em vaig adonar de la importància que pot tenir el treball en equip a l'hora de resoldre reptes perquè cada membre conegui les seves habilitats i les posi en pràctica, junt amb els seus companys i companyes. D'aquesta manera cada persona pot aportar els seus punts forts i es poden ajudar entre tots per equilibrar els punts febles d'un membre amb els punts forts d'un altre.  En el meu cas, ho vaig poder vivenciar i va ser molt gratificant veure com entre tots aconseguíem reptes que segurament de forma individual seria molt més complex. 

D'altra banda, penso que és molt important el paper del mestre en aquests reptes, el professor/a s'ha d'assegurar que els reptes s'estan realitzant de forma adequada i que tots els membres del grup hi estan participant de forma activa i amb respecte. També pot ser beneficiós que el mestre faci els grups dels alumnes si els coneix per tal de distribuir als alumnes segons les seves capacitats. 

A tall de conclusió, em va agradar molt compartir aquests reptes amb els companys del meu grup i em va donar moltes idees de cara el futur per a treballar diferents habilitats motrius en diferents reptes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

VALORACIÓ DE L'ASSIGNATURA I AUTOAVALUACIÓ

 Com a valoració final de la docència i l'assignatura, he de dir que estic molt contenta i satisfeta amb el funcionament d'educació ...